Saturday, February 28, 2009

Luovuta verta!

Kävin eilen luovuttamassa 11:nnen kerran verta. Se taisi valitettavasti ainakin toistaiseksi jäädä viimeiseksi. Olen nimittäin muutamalla edellisellä kerralla meinannut pökrätä luovutuksen jälkeen, eikä tämäkään ollut poikkeus.

Aikani kuitenkin pedillä jalat pystyssä pötköteltyäni oloni parani. Olivat kuitenkin Veripalvelussa sitä mieltä, ettei luovuttaminen taida sopia minulla. Vaikkakin kahdeksan vuoden luovutushistoriani aikana näitä huonovuointisuuksia on tullut vain kolmesti. No katsotaan tulevaisuudessa...

Kuulun veriryhmään A+, joita lienee suurin osa suomalaisista. Siispä A+-verta kuluukin eniten. Veripalvelussa ollaan huolissaan verenluovutuksen tulevaisuudesta, sillä aktiiviluovuttajat ikääntyvät ja joutuvat lopettamaan luovuttamisen. Sen sijaan uusia (nuoria) luovuttajia ei ole tulossa samaa tahtia. Lisäksi ikääntyvä väestö kasvattaa verentarvetta. Siispä, jos olet luovutuskelpoinen, mars matkaan. Se vie päivästä noin 30 min. ja palkaksi saa makoisat kahvit, leivät, pullat ja keksit. Puhumattakaan siitä hyvästä mielestä!







No comments: