Monday, February 16, 2009

Laukkuongelma


Nyt tarvitaan käsityöihmisten apua! Minulla on ihana kirppikseltä löytynyt nahkalaukku, jonka ostin kesällä. Käytin sitä tohkeissani, kunnes aika pian huomasin, että laukussa olevat tavarat olivat ihmeellisen hiekkamaisen nöhdän peitossa. Lopulta tulin siihen tulokseen, että kyseessä on laukun sisäpinnasta irtoava materia.


Laukun yksi olkaimista irtosi liitoksistaan ja laukku odotti matkaa suutarille useita kuukausia. Vihdoin sain laukun korjautettua. Ongelmana on kuitenkin edelleen tuo nöhtääminen. Olen käyttänyt laukkua niin, että olen pitänyt tavaroita laukun sisällä kangaspussissa. En kuitenkaan usko, että on mahdotonta ommella laukulle vuorta tai jotakin suojakangassysteemiä.


Kertokaa siis, miten sellainen tehdään! Otanko laukusta jonkin sortin kaavoja vai väsäänkö summamutikalla jonkun pussukan, jonka sitten tikkaan kiinni reunoihin?

Laukku sisältä

Laukku kokonaisuudessaan

1 comment:

Anonymous said...

Heip! Eksyin tänne tuolta Duussilan kautta. En tiedä oletko saanut jostain jo apua tähän aiheeseen, mutta minulla olisi pikkuvinkki tähän laukkuasiaan. Tein joskus itse laukkuja (en ole alan ammattilainen vaan ihan näpertelijä) ja huomasin, että helpoin tapa saada hyvä peruslaukku (sekä ulko- että vuoriosa) on tehdä pohja ja sivut yhtenäisestä soirosta ja ommella siihen etu- ja takakappale.

Kannattaa siis ottaa leveysmitta laukun pohjasta ja soiron pituus määritellä laukun yläreunasta pohjan kautta toiseen yläreunaan. Saako tästä mitään selvää? :D Etu- ja takakappaleeseen tarvitset vain yhden kaavan eli mittaa vaikka etuosa ja piirrää kaava sen mukaan.

Kokeilemalla näitä keksii. Itse tykkäsin käyttää vuorikankaana vähän sellaista kampaamon suojavaatteen tyylistä liukasta kangasta. Eivät ainakaan olleet kalliita, jos paloina osti, eli voit testailla vaikka useamman kerran.