Sunday, April 17, 2011

Kveekari minussa

Tässä vaalihulinan keskellä testasin Tiinan kautta löytämäni uskontotestin. Ja kas, meikä on liberaali protestantti. Eli tulos on kai aikalailla sitä mitä olenkin, sillä kuulun ev.lut. kirkkoon, mutten ole kovin fundamentalistinen saati uskonnollinen. Olin kuitenkin jotenkin semisti pettynyt, sillä ajattelin, että olisin saanut jonkun tosi jänskän vastauksen. Ja löytänyt itseni ja vastaukset elämään. Pim vain.

Mutta siellähän niitä jännyyksiä olikin sitten sijalla 2 ja 3. Unitaariuniversalismin kannattaja sekä liberaali kveekari. Kveekari!
Ja olin viidenneksi myös uuspakana. Sekin on aika jännän kuuloinen.

Kiinostava oli myös neljännen sijan reformijuutalaisuus. Olen nimittäin aina pitänyt juutalaisuutta kiinnostavana, mutten ole koskaan perehtynyt tarkemmin ko. uskontoon. Ehkä nyt perehdynkin. Lukemista ainakin riittää, sillä onhan kyseessä yksi maailman vanhimmista uskonnoista.

Uskontotestin Top-10

1. Mainline to Liberal Christian Protestants (100%)
2. Unitarian Universalism (96%)
3. Liberal Quakers (95%)
4. Reform Judaism (77%)
5. Neo-Pagan (72%)
6. Orthodox Quaker (70%)
7. New Age (66%)
8. Sikhism (63%)
9. Mahayana Buddhism (60%)
10. Baha'i Faith (59%)

Skientologien puheille ei parane mennä, eikä mormoonien, eikä jehovien.

23. Scientology (34%)
24. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (33%)
25. Nontheist (32%)
26. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (23%)
27. Jehovah's Witness (23%)

Onpas tullut tämän testin myötä selattua wikipedian uskontoartikkeleita.

5 comments:

Kirsikka said...

Mulle napsahti ensimmäiseksi tuo unitaariuniversalismi. Olisin toivonut jotain buddhalaisuutta tai sitten jotain tosi jännää vastausta. Vähänkö tylsää. :\

Tiina said...

Mä olisin odottanut olevani uuspakana, mutta kiepsahdinkin buddhalaiseksi. Se on ihan ok, koska se on melkeinpä enemmän filosofia kuin uskonto. :)

Ana said...

Kveekariverta kaikissa! Kävin tänään ulkona, onnistuin mm. hipelöimään buddhapatsasta, ekaa kertaa lähes ostoaikeissa :-D Kaikee nää testit teettää. No, en silti ostanut. Se oli jotain massaa eli menee rikki heti kun tippuu lattialle. Ei hyvä.

Nuori Nainen said...

Kirsikka, vaikka onkin vähän tylsä, niin onhan se sentään aika mahtipontisen kuuloinen ;)

Tiina, teillä buddhalaisilla on kuitenkin siisteimmät patsaat!

Zepa, kanssa-kveekari! Itsekin luin vaikka kuinka pitkät pätkät eri uskontojen syntyjä, teesejä ja vaatimuksia. Kyllä näyttää tälle pallolle mahtuvan yhtä sun toista. Saas nähdä miten käy kun seuraavan kerran näen buddha-patsaan...

Anonymous said...

Höpsis, ei me olla tylsiä! :D