Monday, July 6, 2009

Jälleennäkemisen riemu

On se kesä sitten ihanaa, vaikka ei aurinko paistaisi tai on vain 10 astetta lämmintä. Nimittäin kesällä on lomaa. Vaikkei itsellä, niin monilla muilla kivoilla ja rakkailla. Ja kun niillä on lomaa, ne matkustelevat ja tulevat tänne Ouluun meitä epä-lomalaisia moikkaamaan.

Viikonloppuna saapui veli vaimoineen ja lapsineen ja illallistimme lopun paikalla olevan perheen kanssa niin lauantaina kuin sunnuntaina. Perinteitä kunnioittaen äiti piti jopa runokilpailun.

(Runokilpailu on äitimme kilpailuksi naamioima kulttuurivalistus. Meillä syötiin pienenä aina yhdessä ja toisinaan [yleensä viikonloppuisin] äitini luki ruokailun päätteeksi runon. Se joka tiesi, kenen runoilijan kirjoittama runo on, sai sovitun rahamäärän. Yleensä tarjolla oli 2, 5 ja 10 markan runoja. Näin meille tuli tutuksi Oiva Paloheimo, Aale Tynni, Katri Vala, Edith Södergran ja moni muu.)

Lauantaina näin lisäksi ystävääni, parhaankaverin veljeä, joka oli tullut Washongtonista viikoksi Suomeen. Lisäksi kuun loppuun mennessä vielä vaikka kuinka moni etelän tuttu tulee käymään. Voi kuinka ihanaa! Lisäksi itse lähden minilomalla, jolloin luultavasti bongaan lisää tuttuja.

No comments: