Thursday, July 23, 2009

5 päiväinen kesäloma

Hui, kun ehti mennä luvattoman kauan itse reissusta, että sain kirjoitettua siitä tänne. Keskiviikkona lähdimme töiden jälkeen ajamaan kohti etelää ja jäimme Pietarsaareen yöksi. Hostelli oli sympaattinen ja siellä oli kauniita huonekaluja. Illalla kävimme oluella paikallisessa Vive'sissä, joka oli aika symppis.

Tämä ei kylläkään ole Vive'sistä, vaan jonkin kahvilan patiolta.

Torstaina kiiruhdimme Poriin ja jazzeille. Majapaikkamme Porin metsäopisto sijaitsi 30km. Porista. Onneksi saimme sovittua muiden majoittujien kanssa kimppakyydistä.
Jazzit olivat ihanat! Musta tuli ihan PoriJazz fani.Jo viime vuonna Flowssa selitin, että oon niin mummu, että mun pitäisi saada vaan istua ja fiilistellä niitä bändejä.Joku vinkkasi silloin, että mene Projazzeille, ja sieltähän minä sitten itseni löysin. Että voi olla yhtä aikaa piknikillä ja keikalla. Ja että voi välillä tanssia ja välillä leppostella.

Ainoa miinus oli Duffyn keikan pituus. Keikka kesti häthätää tunnin, ja vain yhden encoren verran. Puuttumaan jäi ainakin Syrup&Honey. Mukava yllätys oli sen sijaan Rain on your parade.

Ihmisiä oli paaaaljon, ja helle paahtava.


Konsertin yllättäjä oli Raphael Saadiq, joka ei ollut itselleni entuudestaan tuttu. Mies yhtyeineen veti uskomattoman keikan. Mieleenpainuvin oli viimeiseksi encore-biisiksi vedetty Let the sunshine in, joka sopi puolittain pilveen menevän auringon tunnelmaan.

Porista tiemme vei Turkuun, jossa tapasin ihanaisen Duussin. Matkalla minua jännitti kamalasti, mutta lähes samantien kun olimme tavanneet, jännitys karisi ja Duussin kanssa oli todella helppoa olla. Aivan kuin olisimme tunteneet aina! Loppupäivän Tyyppi joutuikin kuuntelemaan hehkutustani siitä miten mukavaa ja mahtavaa oli ollut.

Illalla lähdimme kohti Tukholmaa. Yllätys oli suuri, kun meidät oli ylennetty Delux-hyttiin. Hytistä oli mielettömät näkymät ja runsaasti tilaa ja ilmainen minibaari!

Tukholmassa pyörimme pääasiassa Södermalmilla. Pikaisesti käytiin vanhassa kaupungissa. Syömässä piipahdimme Herman'sissa, joka oli söötti kasvisbuffetravintola, josta oli komeat näkymät. Ja ruoka oli tooosi hyvää.



Lopuksi vielä hiukan Duffya. Kuva on tärisevä ja ääni särisevä, mutta kenties fiilis silti välittyy.





Tänään alkaa Qstock ja luvassa on hellettä. Ei se kesä hassummin voisi jatkua.

4 comments:

Naily said...

Olipa mukavan kuuloinen reissu. Tuollaisten sielunsisarien löytäminen, kuten sinulla Duussin tapaaminen, on kyllä ihan huippua. Harvoin sattuu, mutta silloin kolahtaakin kunnolla. :)

Mie odottelen innolla omaa kulttuuripläjäystä, joka on täällä Kuopijjossa ensi viikonloppuna eli rock-festarit. :D

Duussi said...

Kiitos vinkistä, pitääkin laittaa toi rafla muistiin - näyttäis olevan sopivasti matkalla Söderistä Viking-terminaaliin :)

Ja hei niin, sitä piti sanoa että tiekkö mun suurin murhe noiden meiän treffien jälkeen on ollu se ettei asuta samassa kaupungissa. Höh! :D

Anna Vee said...

Pori Jazz on pitkäaikainen haave täälläkin. Kaipaan just sun tavalla sitä sellaista piknik-tunnelmaa, ja muutenkin Jazzeilla (todennäköisimmin) esitettävä musiikki on enemmän mun mieleen, kuin muilla festareilla raikaava.

Hienoja kuvia!

Nuori Nainen said...

Tiia: Mukavaa kyllä olikin. Ja se on ihanaa, kun voi vielä näin aikuisena löytää uusia ihania ystäviä.
Toivottavasti oli hyvät festarit.

Duussi: Mietin samaa, ja vaikkei etes samassa kaupungissa, niin harmi, ettei edes vähän lähekkäimmin.

Ansku: Jazzit olivat kyllä mahtavat. Suosittelen!